Att bo i

 

Trenden går mot allt större fritidsbåtar. Med dagens mått mätt är Amigo 23:an en liten båt. Den är lagom för 1-2 vuxna. Det går också bra att få plats med två barn men det blir lite flyttande av packningen – speciellt vid när det är dags att sova. I sittbrunnen börjar det också kännas för trångt om man är fler än fyra. Vi har vart två vuxna och fyra barn som mest under övernattningar och då blir det trångt. Det krävs god vilja och rätt inställning.

Kojerna är lite korta, den längsta är 185 cm (SB), så det är bra om man inte är för lång. Babords koj är 180 cm. Förpiken är trång och passar bäst till barn och/eller packning. I mitt exemplar har den förra ägaren byggt en garderob på styrbordsida och ett utrymme för värmaren på babord sida. Det är bara i mitten med en ilagd skiva som en vuxen kan ligga rak. Kojlängden i min förpik är ca 170 cm på båda sidor men i mitten 187 cm med iläggsskiva, bredd: 30-190 cm.

En del Amigo 23:or har en stickkoj på styrbords sida istället för stuvutrymme.

Amigo 23:an har bra ruffhöjd för sin storlek men någon ståhöjd är det inte för personer över 150 cm. Diskar och laga mat gör man vid ruffnedgången och med luckan öppen går det bra att stå rak. Sprayhooden skyddar mot regn om vädrets makter skulle vara på det humöret.

Ett svar på ”Att bo i

  1. Mycket intresant att läsa.
    Är i färd med köp av denn båttyp.
    Ska nästa sommar segla till franska polynesien.
    Blir ett minne för livet.mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *